понедељак, 03. децембар 2018.

3 Декември - Меѓународен ден на лицата со посебни потреби


     За одбележување на Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби училишниот дефектолог имаше работилници со учениците од второ, трето и четврто одделение за прифаќање и почитување на различностите.

   Воедно денес во чест на 3 декември во нашето училиште се прочита пригоден реферат и имаше промоција на креативните изработки и збирката литературни творби од интерниот училишен проект „Убавините на различностите“.


                                                                                              Одговорен:
                                                                  Адријана Кукоска -Училишен дефектолог

Нема коментара:

Постави коментар