среда, 28. септембар 2016.

МАНИФЕСТАЦИЈА ПО ПОВОД ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЈАЗИЦИТЕ


Европскиот ден на јазиците беше одбележан  во ООУ „ Рајко Жинзифов“ во населбата Драчево. Наставниците по англиски јазик Магдалена Бадарова, Анета Макревска и Маја Димеска  заедно со наставниците по француски јазик Наталија Делева и Анета Ѓуровска-Арсовска во соработка со наставникот по музичко образование Даме Коларовски, подготвија манифестација во чии рамки учествуваа ученици од прво до деветто одделение.Учениците се претставија со каратки изреки на англиски јазик, рецитал на француски јазик, драматизација, како и две песни во живо на англиски јазик и една песна на француски јазик. Темата на целата манифестација беше “Пријателството денес“.

уторак, 06. септембар 2016.

1. септември 2016 година

     
     Денеска како и во сите училишта, така и во нашето, започна новата учебна година.
   Почетокот традиционално беше одбележан со прием на првачињата. За таа цел нивните постари другачиња подготвија и изведоа куса приредба, по што свое обраќање кон дечињата и нивните родители имаше и директорот на училиштето Елизабета Славковска. На крај првачињата со своите учителки појдоа во нивните училници каде им беа поделени скромни подароци и каде поубаво меѓусебно се запознаа.