петак, 21. јун 2019.

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА НОВАТА СПОРТСКА САЛА ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ           Денес, 21. 06. 2019 година, со почеток во 12,30 ч. беше извршено свечено отворање на новата спортска сала во нашето училиште.
     По тој повод беше потпишан Сертификат за исправност на салата помеѓу градоначалникот на Општина Кисела Вода, г-дин Филип Темелковски и претставникот на кинеската компанија China IPPR International Engineering Co., Ltd, г-дин Colin Fu. Потоа беше потпишан Сертификатот за заокружување на проектот помеѓу Амбасадорот на НР Кина, Нејзината Екселенција, г-ѓа Yin Lixian и Министерот за образование и наука, г-дин Арбер Адеми.

                 По потпишувањето на сертификатите пред присутните имаа свое пригодно обраќање Амбасадорот на НР Кина, Нејзината Екселенција, г-ѓа Yin Lixian, Министерот за образование и наука, г-дин Арбер Адеми и Градоначалникот на Општина Кисела Вода, г-дин Филип Темелковски по што следеше сечење на лентата и разгледување на новата спортска сала.
 

Промоција на најдобрите ученици на генерација 2010-2019

На 16.06.2019 година во 18 часот во просториите на нашето училиште се одржа традиционалната промоција на најдобрите ученици на генерација 2010-2019 со првично прогласување на ученик на генерација - Ева Карамановска од 9-б одд. Исто така беа наградени и ученици кои се здобиле со многу награди и признанија на различни настапи и натпревари, воедно и со континуиран одличен успех.Тоа се следните ученици: Милошеска Тамара-9-а, Ема Андреска-9-а, Даниел Барбаров-9-а, Мила Маркоска-9-б, Ели Петреска-9-б, Лука Тодевски-9-б, Драган Јовановски-9-б, Даниел Јанков-9-в, Кристина Наумовска-9-в, Нејра Суљовиќ-9-в, Евгенија Весковска-9-в, Рабела Љокановци-9-в, Ангел Блажевски-9-г,Марко Георгиев-9-г и Горазд Гигов-9-г одделение.
              Одговорен наставник: Мишевска Љуба, наставник по македонски јазикуторак, 11. јун 2019.

Учество на научно-едукативен настан „Изложба и работилници за урбаниот биодиверзитет“           На 10.06.2019 год. учениците од 2-б одд. со своите наставнички реализираа забавен и впечатлив крај на училишната година во Градскиот парк во Скопје.
          Заедно со основци од неколку училишта од градот играа интерактивни игри за ботаника и зоологија на без’рбетни животни - составуваа сложувалки, пронаоѓаа скриени животни, истражуваа со лупа, гледаа под микроскоп, учествуваа во квиз и на крај  ја погледнаа изложбата на хербариум, фаунариум и аквариум со примероци од повеќе градови во Македонија.
         Настанот  беше  во рамките на кампањата за подобра животна средина #НеИгнорирај #Реагирај во која одделението е активно вклучено.
                                                             Одговорен наставник Елена СтојановскаЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА НА АКТИВ ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ

На 7.6.2019 година се реализира еднодневната ексурзија во Тетово – Лешок која имаше научно-образовен карактер и беше предвидена со наставниот план и програм на трето одделение за учебната 2018/2019 година.
Прво беше посетена Шарената џамија во Тетово каде одговорно лице им одржа кратко предавање на учениците за настанокот на џамијата, за начинот на нејзиното градење, функцијата и нејзиното историско значење. Потоа го посетивме манастирот Лешок каде учениците уживаа во природните убавини на местото, ја посетија црквата Свети Атанасиј и го разгледаа манастирскиот комплекс. Учениците беа задоволни од изведената еднодневна екскурзија и во попладневните часови пристигнавме во нашето училиште.
                                                            Одговорен наставник: Светлана Жежовска