уторак, 25. децембар 2018.

Посета на Собранието на Република Македонија

   Соогласно Годишната програма за организирање посети во петто одделение, со учениците од V-а,  V-б и  V-г  беше реализирана посета на Собранието на Република Македонија. Учениците  во придружба на нивните наставнички: Весна Милановска, Мануела Маркоска и Даниела Костадинова со организиран превоз го посетија Законодавниот дом. Таму под водство на нивниот водич, г-ѓа Соња Стаменковска имаа можност да ги разгледаат просториите за прием на гости - делегации од други држави, прес салата на Собранието, спомен собата на АСНОМ, како и салата во која се оддржуваат состаноци, дебати и  комисии. При посетата кај учениците се поттикна љубопитноста и во секоја просторија поставуваа интересни прашања поврзани со содржините кои ги учеа на часот по општество. Учениците имаа можност да му постават прашања на пратеникот  Далибор Богдановски  кој трпеливо и целосно им одговори на сите заинтересирани ученици. Со желба за успешна Нова година и професионални успеси на сите пратеници и вработените во Собранието ја завршивме посетата. Најинтересно на оваа посета беше тоа што кај многу ученици се јави желбата во иднина да станат пратеници.


Нема коментара:

Постави коментар