уторак, 02. јул 2019.

„КИНА ВО МОИТЕ ОЧИ“
   Денеска, 2. јули 2019 г. со почеток во 19,00 часот во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“, на покана од Амбасадата на Република Кина, град Скопје и Друштвото за македонско – кинеско пријателство и соработка, претставници од нашето училиште ( директорката Љубица Наумовска со дел од стручните служби и наставниот кадар) присуствуваа на отворањето на фото – изложбата „Кина во моите очи“.


     Пред бројните посетители со пригодни говори се обратија Амбасадорот на НР Кина, Нејзината Екселенција г-ѓа Yin Lixian, Министерот за култура г-дин Асиф Адеми, како и други видни личност.


        По нивните обраќања следеше отворање на изложбата како и коктел со кинеска храна.