четвртак, 31. август 2017.

ДОБРО НИ ДОЈДОВТЕ ПРВАЧИЊА!!!
       На 04.09.2017г. нашето училиште ширум ги отвори вратите за новата генерација првачиња запишани за новата учебна година.
  Учениците од вторите одделенија со свечена приредба го одбележаа овој ден.Со кореографии на песни и со песнички им го разубавија првиот училишен ден на првачињата. Им покажаа дека училиштето е нивниот втор дом, дека учителките ги очекуваат со широка насмевка. Од овој ден тие се најубавите цветчиња во цветната градина на Рајко Жинзифов. Радоста и возбудата се забележуваше и кај малите првачиња и кај нивните родители. Со среќа мили првачиња.  Одговорни наставници: Стевановска Весна,Жежовска Светлана,Илиева Марија,Димишковска Валентина


    И во подрачното училиште во Пинтија свечено се означи почетокот на новата учебна година.
    Топло добредојде на првачињата со свечена приредба им посакаа учениците од второ до шесто одделение.
                                            Одговорен наставник: Кристина Никчевска