четвртак, 25. април 2019.

Заедничка активност со партнер училиште ООУ „Алија Авдовиќ“ с. БатинциВо текот на месец април 2019 година со учениците и наставниците од партнер училиштето се реализираше долготрајната активност насловена како „Храната и уметноста“. Во активноста беа вклучени ученици од прво и второ одделение и ги реализираа следните работилници: „Боите на здравата храна“, „Храната - здрава уметност создава“ и „Храната и уметноста“.
Целта на активноста беше меѓусебно дружење и учениците да ги продлабочат своите компетенции кои се потребни за живот во интегрирано мултиетничко општество во духот на меѓусебно разбирање, мир, почитување на другите, прифаќање на различностите и право на еднаквост на сите.
                                                Координатор на проектот: Весна Рафеска


Нема коментара:

Постави коментар