уторак, 02. април 2019.

2 Април - Светски ден на детската книга2 Април - Светски ден на детската книга
(International Children Book Day)


                         Како и минатите, така и оваа година во нашето училиште беше одбележан 2 Април - Светскиот ден на детската книга.
       По тој повод, училишниот библиотекар изготви реферат кој беше поделен и прочитан во секое одделение, а воедно изработи и пригодно информативно-едукативно пано посветено на Светскиот ден на книгата и на творештвото на еден од најомилените писатели за деца - Горјан Петрески.
                                                                              Никола Станковиќ - училишен библиотекар
  Материјалот можете да го видите/превземете на: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxyYWprb3ppbnppZm92fGd4OjIwYTNiZGNmNjk2OGMzMjg
или на училишната веб-страница во pdf формат.


Нема коментара:

Постави коментар