понедељак, 22. април 2019.

Настава во природа со учениците од петто одделение  Во периодот од 14.04.2019 до 18.04.2019 година според Планот и програмата за учениците од петто одделение беше реализирана настава во природа во детското одморалиште„Михајлово“-Кавадарци. Програмата беше одобрена и реализирана преку туристичката агенција „Сара-травел“-Скопје. Според програмата беа реализирани повеќе посети на: археолошко наоѓалиште „Стоби“, спомен куќата на Страшо Пинџур во с. Ваташа, споменикот на стреланите младинци во с. Ваташа и посета на караулата на планината Кожуф.
Учениците беа сместени во одморалиштето, со организирана исхрана, секојдневно организирани активности од страна на нивните одделенски раководители: Весна Милановска, Мануела Марковска, Билјана Христовска и Даниела Костадинова и со постојана придружба на доктор кој истовремено беше и водач кој одлично го познаваше теренот околу одморалиштето. Низ едукација, другарување, рекреација, прошетки, спортување, со примена и користење на современите педагошки форми се систематизираа знаењата на учениците и нивната практична примена како и стекнување нови знаења преку набљудение, опити што во училишни услови тешко може да се реализираат. Вечерните активности на учениците им беа многу забавни: „пижама парти“, избор „Покажи што знаеш“, најлуда фризура, најдобар глас и најуспешна маска. Посебно интересно им беше вечера покрај логорски оган.
 Попатно реализиравме: посета на фабриката „Кожувчанка“ во с.Мрежичко и посета на винаријата  „Тиквеш“ во Кавадарци. Поради лошите временски услови не бевме во можност да го посетиме и градот Кавадарци.
Со импресии од доживувањата, со  нови пријателства, нови спомени, среќни и задоволни учениците се вратија во училиштето и беа пречекани од родителите според планираното време.

                                      Одговорен наставник: Даниела Костадинова


Нема коментара:

Постави коментар