четвртак, 25. април 2019.

Приредба за децата од градинката од н. Драчево и нивните родителиВо нашето училиште на 23.04.2019 год. (вторник)  беше реализирана приредба за децата од градинката од н. Драчево и нивните родители. Реализатори на приредбата беа ученици од петтите одделенија и ученици од III - б одд.  Приредбата започна  во 17,30ч.  и траеше 40 минути. На приредбата со краток говор зеде учество и директорката на нашето училиште – Љубица Наумовска. Присуствуваа поголем број родители и деца.             
На крајот од приредбата на секое идно прваче му беше дадена брошурка од нашето училиште со мала боенка. Родителите и идните првачиња имаа можност да го разгледаат училиштето. Со честитки за среќен упис во прво одделение беа поздравени нашите идни првачиња.
                      Одговорен наставник: Мира  Јовеска

Приредба за нашите идни првачиња од градинката „Ѓурѓица“- населба Пинтија

На 02.05.2019 година (четврток) во подрачното училиште од населба Пинтија, според Годишната програма за работа на училиштето, беше реализирана приредба за нашите идни првачиња од градинката „Ѓурѓица“. Приредбата ја подготвија и реализираа учениците од прво, второ, трето, четврто и петто одделение под водство на нивните наставнички. Приредбата имаше мото „Во светот на децата“ и внимателно беше проследена од нашите најмили гости и нивните воспитувачки. На приредбата, меѓу другите,  присуствуваа и директорката на училиштето - Љубица Наумовска и дефектологот - Адријана Куковска.
        На крајот на приредбата идните првачиња беа поздравени од директорката на училиштето и секое од присутните деца доби брошура  од нашето училиште со мала боенка.
                                            Одговорен наставник: Даниела Костадинова 


Нема коментара:

Постави коментар