среда, 07. децембар 2016.

16. НОЕМВРИ - МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНЦИЈАТА

Толеранцијата треба да ја има секаде,
па дури  на улица и на друго место некаде.

Толеранцијата мора да постои,
за секој достојно да опстои.

Таа е наш сојузник,
во сите конфликти помошник.

Таа прави секој да се чувствува безбедно, сигурно
и опкружувањето да биде пријатно.

Толеранција треба секој да  има,
затоа што проблеми и навреди понекогаш ќе прима.

Толеранцијата е основа за конфликтно разрешување,
и на мудроста проширување.


Петар Кировски    VI – б одд.

Нема коментара:

Постави коментар