четвртак, 29. децембар 2016.

проектот „Новогодишна панорама“

Новогодишна приредба  во присуство на родители од II – б одделение
 како дел од
проектот „Новогодишна панорама“
На 23.12.2016 г. во присуство на 25 родители од  II - б одделение како и педагогот, психологот и дефектологот на училиштето, беше реализирана Новогодишна приредба во која зедоа учество сите ученици од нашето одделение. Приредбата започна во 09.45 часот и траеше до 10.30 часот. На истата беа презентирани повеќе точки од учениците и тоа беше по однапред утврдено сценарио со следниот распоред :
1.      Водители: Луана и Тео
2.      Прв настап на  5 ученици со стихотворби – Андреа,Васил,Тео, Харис,Ајла
3.      Драматизација Дедо Мраз
4.      Ученици: Тамара, Леон, Андријана, Фарис, Андреа, Луана, Ајла
5.      Втор настап на 6 ученици со стихотворби- Андријана, Фарис, Тамара, Леон, Џејла, Марко
6.      Ритмичка точка на  песна ,,Журка,,-фестивал Златно Славејче 2016 г.
7.      Трет настап на 4 ученици со стихотворби – Матеј, Луана, Дамир, Денис
8.      Свирење на музички инструменти – песна ,,Gingle bells,,

Целите на приредбата беа целосно исполнети и сите ученици беа задоволни од својот настап.

НОВОГОДИШЕН БАЗАР

         На ден 23.12.2016 година со почеток во 10.30 часот во II-б одделение  во соработка со родители беше реализиран Новогодишниот базар со изработени украси  за Нова Година. Зедоа учество сите родители на учениците од паралелката и беа собрани парични средства кои беа искористени за потребите во нашето одделение.
                                                                      Одговорен наставник Татјана Трпеска


Нема коментара:

Постави коментар