петак, 08. март 2019.

Осмомартовска работилницаНа 06.03.2019г. (среда) во II- в оддделение во соработка со родителите и учениците наставникот Наташа Петковска реализираше работилница на која што се изработија честитки по повод 8 Март – Денот на жената и истите ќе бидат подарени.
Одговорен наставник: Наташа ПетковскаMеѓуодделенски квиз натпревар по македонски јазик


 Во нашето училиште на 11.03.2019 год. (понеделник)  беше реализиран меѓуодделенски квиз натпревар по македонски јазик  со учениците од Va, Vб и Vв одделение.  На овој квиз натпревар прво место освоија учениците од Vв  одделение, второ место учениците од Vа  одделение и трето место учениците од Vб  одделение.

                      Одговорен наставник:
                        Мира  ЈовескаЕДУКАТИВНИ ПРЕДАВАЊАНа 13. и 14. март 2019 година во соработка со Црвениот крст на Република Северна Македонија при општина Кисела Вода со учениците од VII, VIII и IX одделение во централното училиште се реализираа интерактивни предавања на тема „Болестите на зависност“. Целта на предавањето беше да се подигне свеста кај учениците за пороците на модерното време: тутунот, алкохолот и наркотичните сретства. Учениците имаа можност да се вклучуваат со свои размислувања и прашања поврзани со темата.


1 коментар:

  1. Браво за наставничката Наташа Петковска,од идеа до реализација и се разбира за гестот ...најубав подарок !!!

    ОдговориИзбриши