среда, 05. јун 2019.

Заедничка активност со партнер училиште ООУ „Алија Авдовиќ“ с. Батинци            На 30.05.2019 нашето училиште беше гостин во ООУ „Алија Авдовиќ“ с. Батинци.  Со наставниците и учениците од партнер училиштето реализиравме заедничка краткотрајна активност „Квиз натпревар - Заедно учиме“. Во активноста беа вклучени ученици од второ, трето, четврто и петто одделение, одделенските наставници: Билјана Христовска, Светлана Жежовска, Софија Лукроска и дефектологот Адријана Кукоска. Учениците меѓусебно се  дружеа и ги продлабочија потребните компетенции за живот во мултиетничко општество преку еднаквост за сите, меѓусебно почитување, разбирање и прифаќање на различностите.
Дефектолог Адријана Кукоска


Нема коментара:

Постави коментар