петак, 21. јун 2019.

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА НОВАТА СПОРТСКА САЛА ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ           Денес, 21. 06. 2019 година, со почеток во 12,30 ч. беше извршено свечено отворање на новата спортска сала во нашето училиште.
     По тој повод беше потпишан Сертификат за исправност на салата помеѓу градоначалникот на Општина Кисела Вода, г-дин Филип Темелковски и претставникот на кинеската компанија China IPPR International Engineering Co., Ltd, г-дин Colin Fu. Потоа беше потпишан Сертификатот за заокружување на проектот помеѓу Амбасадорот на НР Кина, Нејзината Екселенција, г-ѓа Yin Lixian и Министерот за образование и наука, г-дин Арбер Адеми.

                 По потпишувањето на сертификатите пред присутните имаа свое пригодно обраќање Амбасадорот на НР Кина, Нејзината Екселенција, г-ѓа Yin Lixian, Министерот за образование и наука, г-дин Арбер Адеми и Градоначалникот на Општина Кисела Вода, г-дин Филип Темелковски по што следеше сечење на лентата и разгледување на новата спортска сала.
 

Промоција на најдобрите ученици на генерација 2010-2019

На 16.06.2019 година во 18 часот во просториите на нашето училиште се одржа традиционалната промоција на најдобрите ученици на генерација 2010-2019 со првично прогласување на ученик на генерација - Ева Карамановска од 9-б одд. Исто така беа наградени и ученици кои се здобиле со многу награди и признанија на различни настапи и натпревари, воедно и со континуиран одличен успех.Тоа се следните ученици: Милошеска Тамара-9-а, Ема Андреска-9-а, Даниел Барбаров-9-а, Мила Маркоска-9-б, Ели Петреска-9-б, Лука Тодевски-9-б, Драган Јовановски-9-б, Даниел Јанков-9-в, Кристина Наумовска-9-в, Нејра Суљовиќ-9-в, Евгенија Весковска-9-в, Рабела Љокановци-9-в, Ангел Блажевски-9-г,Марко Георгиев-9-г и Горазд Гигов-9-г одделение.
              Одговорен наставник: Мишевска Љуба, наставник по македонски јазикНема коментара:

Постави коментар