уторак, 11. јун 2019.

Учество на научно-едукативен настан „Изложба и работилници за урбаниот биодиверзитет“           На 10.06.2019 год. учениците од 2-б одд. со своите наставнички реализираа забавен и впечатлив крај на училишната година во Градскиот парк во Скопје.
          Заедно со основци од неколку училишта од градот играа интерактивни игри за ботаника и зоологија на без’рбетни животни - составуваа сложувалки, пронаоѓаа скриени животни, истражуваа со лупа, гледаа под микроскоп, учествуваа во квиз и на крај  ја погледнаа изложбата на хербариум, фаунариум и аквариум со примероци од повеќе градови во Македонија.
         Настанот  беше  во рамките на кампањата за подобра животна средина #НеИгнорирај #Реагирај во која одделението е активно вклучено.
                                                             Одговорен наставник Елена СтојановскаЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА НА АКТИВ ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ

На 7.6.2019 година се реализира еднодневната ексурзија во Тетово – Лешок која имаше научно-образовен карактер и беше предвидена со наставниот план и програм на трето одделение за учебната 2018/2019 година.
Прво беше посетена Шарената џамија во Тетово каде одговорно лице им одржа кратко предавање на учениците за настанокот на џамијата, за начинот на нејзиното градење, функцијата и нејзиното историско значење. Потоа го посетивме манастирот Лешок каде учениците уживаа во природните убавини на местото, ја посетија црквата Свети Атанасиј и го разгледаа манастирскиот комплекс. Учениците беа задоволни од изведената еднодневна екскурзија и во попладневните часови пристигнавме во нашето училиште.
                                                            Одговорен наставник: Светлана Жежовска


Нема коментара:

Постави коментар