понедељак, 24. септембар 2018.

Недела за борба против Туберкулоза

Недела  за борба против Туберкулоза

14. - 21. септември 2018

Неделата за борба против туберкулоза оваа година  се одбележа под мотото - Се бараат: лидери за слободен свет, свет без туберкулоза!
Оваа година фокусот е насочен кон ставање крај на ТБ, не само на политичко ниво, со шефови на држави, министри за здравство, туку и на локално ниво со градоначалници, лидери на заедницата, луѓе заболени од ТБ,  претставници на граѓанското општество- невладини организации, здравствени работници, лекари и медицински сестри и други партнери.


По тој повод и во нашето училиште беше одржано соодветно предавање од страна на претставници од Црвен Крст. Предавањето го следеа ученици од  VII до IX одделение.


Нема коментара:

Постави коментар