среда, 05. септембар 2018.

,,И јас сакам да бидам ѕвезда“ - СОРАБОТКА СО МТВ

        На покана од МТВ и Редакцијата за образовна програма, поточно  Радмила Гиевска, со задоволство позитивно одговоривме и веднаш ја прифативме  понудената соработка за снимање на емисија  по повод почетокот на новата учебна 2018/19 година.
        По информирањето на директорката на училиштето, Елизабета Славковска и даденото зелено светло, се премина кон подготовки за реализациjа на оваа емисија.
        По извршената консултативна средба и изнесеното барање од страна на Радмила Гиевска се договоривме и заеднички напишавме сценарио.
        Одделенските наставници Мануела Маркоска и Виолета Николин, формираа тимови од ученици од V-б и IV-в за реализација на подготвеното сценарио на тема: ,,И јас сакам да бидам ѕвезда“.
        Снимањето се реализираше на 03.09.2018год, со големо задоволство на учениците, но и на тимот од МТВ. Успешно заврши при што учениците се стекнаа со уште едно  позитивно искуство.  И остана желбата за уште една повторна соработка

Одд.наставници:
Мануела Маркоска

Виолета Николин


Нема коментара:

Постави коментар