четвртак, 29. март 2018.

Oпштинскиот натпревар по англиски јазик

На 24.III 2018 година се одржа општински натпревар по англиски јазик за учениците од V до IX одделение. Учество земаа 10 ученика од нашето училиште од кои тројца се пласираа за регионален натпревар и тоа:
Ø    Мелиса Џанова од VIв одделение со 93 од 100 бодови и освои второ место (ментор Анета Макревска)
Ø    Марија Пертова од VIIIв одделение со 93 од 100 бодови и освои трето место (ментор Магдалена Бадарова)

Ø    Марија Трајаноска од IXд одделение со 83 од 100 бодови и освои второ место (ментор Маја Димеска)

Нема коментара:

Постави коментар