четвртак, 26. септембар 2019.

Европскиот ден на јазицитеако сакаш пријатели - биди пријател!“
да се биде вистински пријател значи да се има големо срце во кое ќе има љубов за сите.
Ако сакаш пријатели - биди пријател!


Традиционално и оваа учебна година во нашето училиште беше одбележан Европскиот ден на јазиците со приредба во која земаа учество учениците од прво до деветто одделение, подготвувани од страна на предметните наставници Даме Коларовски, Анета Макревска, Магдалена Бадарова, Анета Ѓуровска Арсовска, како и одделенските наставници Виолета Николин, Маја Атанасовска Спасеска, Валентина Димишковска и Елена Стојановска.
Мотото оваа година беше „Ако сакаш пријатели - биди пријател“. Преку пригодна програма учениците ја запознаа публиката за значењето на овој празник, за важноста од изучување на странски јазици, пееја и зборуваа за пријателството на македонски, англиски и француски јазик.
Нема коментара:

Постави коментар