петак, 17. мај 2019.

„Ѓурѓовден“ - роденден на општината


Цвеќето е симбол на убавината, симбол на младоста, симбол на убава детска насмевка. Безброј детски насмевки и радосни детски срца имаше на денот посветен на нашата општина: 6 Мај - „Ѓурѓовден“.
Роденденот на општината беше одбележан со приредба во која зедоа учество  дечињата од детските градинки и учениците од основните училишта од општината.
Нашето училиште учествуваше на манифестацијата претсавено од страна на учениците од III-а одд. и III-в одд. под раководство на наставничките Светлана Жежовска и Валентина Димишковска.


Нема коментара:

Постави коментар