петак, 25. септембар 2015.

ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЈАЗИЦИТЕ


Во рамките на годишната програма за работа  на училиштето: ООУ „Рајко Жинзифов“- н. Драчево, беше планирана активност за одбележување на 
ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЈАЗИЦИТЕ.
За таа цел, на ден: 24. 09. 2015 г. (четврток) со почеток во 12.30 часот, во холот на училиштето, беше реализирана пригодна програма. Во истата, учествуваа учениците од I до IX одделение од централното  и  подрачното училиште во Пинтија.
Носители на програмата беа наставниците по англиски јазик: Магдалена Бадарова, Анета Макревска, Маја Димеска, Александра Колевска и наставниците по француски јазик: Наталија Делева и Анета Ѓуровска Арсовска, во соработка со наставникот по музичко образование Даме Коларовски.

Свое обраќање до присутните имаше и директорот на училиштето Елизабета Славковска. 
На приредбата и претходеше неколкудневна подготовка.
Покрај наставниците од училиштето, помеѓу присутните беа и наставници од другите општински училишта, родители, како и претставници на Секторот за образование, при Општина Кисела Вода. 
Дел од програмата беа изведба на рецитали, стихотворби и драматизации на англиски и француски јазик, а дел интерпретација на англиски песни и француски шансони со изведба во живо, поткрепени со кореографија.Нема коментара:

Постави коментар