уторак, 15. септембар 2015.

Од посетата на манифестацијата „ПАТУВАЊЕ НА ФРАНЦУСКАТА КНИГА“На 10.09.2015 членовите во секцијата по француски јазик при  ООУ „Рајко Жинзифов“ од подрачното училиште во населба Пинтија со наставничката по француски јазик Анета Ѓуровска-Арсовска  ја посетија манифестацијата „ПАТУВАЊЕ НА ФРАНЦУСКАТА КНИГА“ во рамки на регионалната турнеја на францускиот театар „Ларденоа“ со „ Камион со приказни“. Настанот беше организиран од страна на Францускиот Институт, а се одржа во Националната Универзитетска Библиотека „Климент Охридски“.
Настанот беше отворен со говор од страна на директорот на Библиотеката  г-н Иван Заров,  директорката на Францускиот Институт во Скопје, г-ѓа Изабел Марки-Барбо како и Амбасадорката на Франција во Р. Македонија г-ѓа Лоранс Оер.
Учениците учествуваа во забавните и едукативни активности како и во книжевните работилници и литературни катчиња. Оваа манифетација беше пренесувана од  француската телевизија ТВ5 Monde како и од локалната телевизија Сител.

Нема коментара:

Постави коментар