четвртак, 02. април 2015.

училишен натпревар по англиски јазик во петтите одделенија

           На  13.03.2015 година од 8:45 - 9:25 се одржа училишен натпревар по англиски јазик за учениците од 5 -то одделение. На натпреварот учествуваа вкупно 12 ученика под менторство на наставничките Александра Колевска и Маја Димеска:

V a – Лука Божиновски
          Лука Ивановски
          Тамара Милошевска

V б – Ева Карамановска
          Јана Колоска
          Ели Петреска

V в – Нејра Суљовиќ
          Марија Петрова

V г -  Горазд Гигов
          Марко Георгиев
          Јордан Петровски
          Сандро Каровски


         Најголем број поени на  тестот освоија ученичките Ева Карамановска и Ели Петреска и истите ќе учествуваат на општински натпревар по aнглиски јазик на 04.04 во ОУ „Блаже Конески“.Нема коментара:

Постави коментар