понедељак, 24. март 2014.

Скопје-Град на цвеќето

    Во рамките на планираните активности, по повод 21 Март-Ден на екологија на 21.03.2014г.(петок) пред Месната заедница „Пинтија“ во 10.30ч.  се одржа Продажна изложба на изработки од учениците од Подрачното основно училиште „Рајко Жинзифов, а придонес дадоа и некои ученици од одделенска настава од Централното училиште. 
Изработките од вештите детски раце беа преубави, со цветни мотиви, а цветовите беа направени од различен материјал (хартија во боја, весници, пластика , платно и друг вид материјал за рециклирање).
    Собраните средства ќе бидат  наменети за набавка на градежен материјал за правење на Соблекувална за потребите на физичко образование.
                  Одговорен наставник: Даниела Костадинова  


Нема коментара:

Постави коментар